Βιογραφικό

ΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

pavlosΟ Παύλος Μοσχολιός γεννήθηκε το 1951. Πατέρας του, ο Πέτρος Μοσχολιός και μητέρα του, η Σπυριδούλα Μακρή ή Λιβάνη. Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στο Αγρίνιο.
Σπούδασε στην Αθήνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απ’ όπου αποφοίτησε το 1975. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της εποχής και συμμετείχε στις πρώτες μεταδικτατορικές φοιτητικές εκλογές. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία το 1976- 1977 και αμέσως μετά ασχολήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα. Απ’ το 1981 μέχρι σήμερα είναι εγκατεστημένος στο Αγρίνιο όπου ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής ιδιωτικών έργων. Υπήρξε κατ’ επανάληψη μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών μελών του Τ.Ε.Ε. Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το 1984 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. και από το 1987 και μετά εκλέγεται μέλος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος της Δυτικής Ελλάδας. Πρωτοστατεί στη δημιουργία ανεξάρτητου Περιφερειακού Τμήματος
στο Νομό, γεγονός που επιτεύχθηκε τελικά το 1997. Στις εκλογές του Τ.Ε.Ε.. το 1997, εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος του νεοσύστατου Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε.. Στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. το 2000 επανεκλέγεται Πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία. Στη διάρκεια της θητείας του, το Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε., ανέπτυξε σημαντικές πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις για τους Μηχανικούς, αλλά και γενικότερα ζητήματα της ανάπτυξης. Καθοριστικό γεγονός ήταν η «Πρόταση- Πλαίσιο Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων της Αιτωλ/νίας 2000- 2006» που ήταν η πρώτη απόπειρα ολοκληρωμένης πρότασης για την ανάπτυξη του Νομού. Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκλέγεται για πρώτη φορά, ως Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δήμο Αγρινίου το 1990. Στο χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στις πρώτες εκλογές μετά την εφαρμογή του νέου θεσμού, το 1994. Στις εκλογές του 1998 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος. Στις εκλογές του 2002 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και ορίζεται πρώτος Αντιδήμαρχος, αξίωμα που κατείχε μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου. Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγεται Δήμαρχος Αγρινίου.
Από τις αρχές του 2007 είναι Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ.

Το 2010 εξελέγη δήμαρχος του νεοσύστατου «Καλλικρατικού» δήμου Αγρινίου (που προέκυψε μετά τη συνένωση των δήμων Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων και Στράτου).

Τον Οκτώβριο του 2011 αναδείχθηκε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος, που αποτελεί την συνέχεια των επιμέρους Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) των τριών Νομών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος – Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γιώτη και έχει δυο γιούς.